Comunicare și leadership

Comunicare și leadership

Despre ce este proiectul?

Comunicare și Leadership” este un program creat de Fundația OTP Bank România în parteneriat cu Federația Sindicatelor Libere din Învățământ

Scopul principal este acela de a oferi liderilor federației instrumente de comunicare și leadership, care să-i ajute în activitatea sindicală. Programul este gândit astfel încât participanții să poată să-și exerseze abilitățile de comunicare și de lucru în echipă apelând la tehnici specifice comunicării asertive și leadershipului situațional. 

De asemenea, prin abordarea de noi tematici agile despre leadership, programul își propune o abordare inovativă asupra subiectului care să-i ajute pe participanți să dobândească cunoștințe actuale și relevante pentru activitatea lor. 

Mediul de lucru, în general, presupune existența interacțiunii intergeneraționale, iar programul de comunicare și leadership își propune să ofere informații despre modul de comunicare eficientă între generații.

Care ne sunt partenerii?

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ este cea mai mare federație sindicală din sistemul de învățământ românesc reprezentând peste 63% din numărul total al angajaților din educație. Federația are 60 de organizații sindicale afiliate din întreaga țară. 

Misiunea FSLI este aceea de a construi ce e mai bun pentru membrii de sindicat. Strategia sa se axează și pe interesele elevilor si parintilor. Federația are ca principală valoare educația care „dă valoare unei națiuni, iar noi știm cel mai bine că cei care fac din școala românească un loc al evoluției sunt cei care au menirea să ajute copiii să crească frumos”.

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul partenerului nostru: www.fsli.ro 

Cum implementăm proiectul?

Programul are o durată de 3 zile, fiecare zi având o tematică diferită. Metoda de predare este una non-formală. Formatorul facilitează desfășurarea de exerciții practice prin care îi provoacă pe participanți să-și dezvolte competențe de comunicare și leadership. La finalul cursului, participanții vor pleca cu teme de reflecție care să-i ajute să își desfășoare mai eficient activitatea în organizațiile lor. 

Ziua 1 – Comunicare 

Dincolo de o simplă definiție a comunicării, prima zi a cursului are ca principale obiective înțelegerea modelelor de comunicare asertivă și comunicare non-violentă și a modului în care pot fi folosite într-o organizație. Participanții vor deprinde abilitatea de ascultare activă. 

Ziua 2 – Leadership

Ziua a doua este deschisă de o discuție prin care se explorează împreună cu participanții principalele stiluri de leadership. Obiectivele zilei sunt înțelegerea conceptelor agile de guest leadership și host leadership, dar și înțelegerea importanței negocierii în luarea deciziilor.

Ziua 3 – Relaționare intergenerațională

Ultima zi a acestui curs își propune abordeze o discuție despre diferitele tipuri de generații și să facă o analiză a generațiilor prezente pe piața muncii, dintre care amintim: generația baby boomers, generația X, millennials și generația Z. De asemenea, în cadrul workshopului căutăm similaritățile între generațiile menționate anterior și cele specifice spațiului românesc. 

Vino alături de noi!

Dacă dorești să colaborăm în dezvoltarea unui workshop de Comunicare și Leadership axat pe nevoile organizației tale te așteptăm să ne scrii oricând pentru a discuta mai multe detalii. 

Ce spun liderii implicați până acum?

„Exercițiile au fost antrenante, bine alese și valorificate la maxim. Suportul de curs este foarte bine structurat și actual. Prestația formatorilor a fost excelentă!”

„Apreciez cursul în integralitatea sa, întrucât fiecare parte a însemnat o suită de provocări care au permis învățarea experiențială.”

„Partea legată de activitățile practice, desfășurate sub forma unor jocuri și analiza care a urmat după fiecare activitate, cu răspunsuri și abordări surprinzătoare uneori.”

„Jocurile interactive din care am reușit să învăț foarte multe și să deschidă noi orizonturi.”

„Interactivitatea prin jocuri care a demonstrat eficiența lucrului în echipă.”

Ia legătura cu colegii care coordonează acest program din partea Fundației OTP Bank România: