Lecția în online

Lecția în online

Despre ce este proiectul?

Lecția în online este un program național de educație digitală dedicat personalului didactic de predare/conducere, îndrumare şi control din învățământul preuniversitar. Scopul programului constă în dezvoltarea competențelor digitale cu aplicabilitate imediată în proiectarea, implementarea, evaluarea și îmbunătățirea lecțiilor online. 

Programul a fost acreditat de Ministerul Educației Naționale în cursul anului 2021.

Care ne sunt partenerii?

Programul a fost creat în colaborare cu Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, cea mai reprezentativă organizație a sindicatelor din învățământul preuniversitar, reprezentând peste 63% din numărul total al angajaților din educație. Federația are 60 de organizații sindicale afiliate din întreaga țară. 

Misiunea FSLI este aceea de a construi ce e mai bun pentru membrii de sindicat. Strategia sa se axează și pe interesele elevilor si parintilor. Federația are ca principală valoare educația care „dă valoare unei națiuni, iar noi știm cel mai bine că cei care fac din școala românească un loc al evoluției sunt cei care au menirea să ajute copiii să crească frumos”.

Pentru mai multe informații puteți accesa site-ul partenerului nostru: www.fsli.ro 

Cum implementăm proiectul?

Programul de educație digitală „Lecția în online” cuprinde trei părți și se desfășoară pe parcursul a trei luni, participanții (cadre didactice din învățământul preșcolar, primar și gimnazial) având posibilitatea să se familiarizeze cu o multitudine de aspecte legate de desfășurarea orelor în mediul online. Începând cu resurse de învățare online și predare digitală, continuând cu elemente esențiale despre calitatea actului educațional la lecția online, programul se încheie cu un capitol referitor la gestionarea emoțiilor în clasa online. 

Programul îmbină armonios și eficient informațiile teoretice și activitățile practice, participanții având ocazia să experimenteze în cadrul aceleiași sesiuni noțiunile învățate. O sesiune durează două ore și se finalizează (în cazul primelor două module) cu teme pentru acasă.  

Vino alături de noi!

Dacă ești un cadru didactic interesat de explorarea și aprofundarea universului de aplicații și soluții digitale care să te ajute să transformi o oră de curs, indiferent de disciplina predată, într-o experiență autentică de învățare, dă-ne de veste! A treia serie de cursanți urmează să participe la o nouă ediție a Lecției în online care va începe în ianuarie 2022. 

Ia legătura cu cei care coordonează acest program din partea Fundației OTP Bank România

Testimoniale: