startAware

startAware

startAware a luat naștere în 2022 ca principal program de Orientare Vocațională al Fundației noastre, concentrat în special pe autocunoaștere și dezvoltare de abilități ale viitorului. Viziunea programului este aceea de a contribui la crearea unei noi generații de tineri care să fie mai conectați atât la ei înșiși, dar și la cei din jur și la societate, care să fie ghidați de o atitudine de învățare pe tot parcursul vieții și de adaptare la schimbare și care să reflecteze intenționat la cine sunt ei și la schimbările din societate, atunci când iau decizii de carieră.

Având această viziune în minte, programul dezvoltat de formatorii Fundației OTP Bank România se traduce într-o călătorie de autocunoaștere și dezvoltare de abilități ale viitorului și presupune o serie de workshopuri de educație non formală dar și provocări de interacțiune a participanților între ei și cu persoane din comunitatea lor. Totodată, tinerii au acces la sesiuni de consiliere în carieră 1 la 1 și la sesiuni de mentorat alături de profesioniști din domeniile lor de interes. Pe termen lung, programul își dorește să aducă împreună cât mai mulți tineri care să creeze o comunitate de dezvoltare personală și profesională.

Procesul de creare a programului startAware s-a bazat pe metodologia de Design Thinking, astfel presupunând sesiuni de creație în echipă, discuții cu beneficiarii și alți stakeholderi, concretizate într-un sondaj despre care ți-am povestit și în articolul nostru de pe blog, implementarea a două ediții pilot, testare și evaluare. 

Caracteristica principală a startAware e agilitatea. Credem în importanța discuțiilor despre carieră și în nevoia tinerilor de a explora opțiuni, de a-și identifica frici și obstacole și în puterea comunității în susținerea și motivarea reciprocă pentru atingerea obiectivelor de carieră. Astfel, misiunea noastră devine una de adaptare continuă a formatului și conținutului programului astfel încât să rămână relevant, inclusiv și folositor dar și distractiv, deschis și cât mai aproape de realitatea tinerilor.

Dacă îți dorești ca fiul sau fiica ta să se bucure de experiența startAware, trimite-ne un mesaj la corina.vele@fundatiaotpbank.ro și îl trecem pe listă pentru următoarea ediție!