Despre noi

ISTORIC

Cum am ajuns aici?

Fundația OTP Bank România este o organizație înființată de OTP Bank România S.A. în 2014, denumită inițial Fundația Dreptul la Educație. Pe parcursul celor 7 ani de activitate a avut misiunea de a deveni un centru de referință care contribuie la construirea unui comportament financiar responsabil în România.


Odată cu noua direcție strategică, din 2021, principalul proiect de CSR al OTP Bank se va numi Fundația OTP Bank România și se va orienta pe crearea de conținut educațional pentru organizații care dezvoltă activități de învățare. Fundația OTP Bank România susține învățarea pe tot parcursul vieții prin intermediul trainerilor din cadrul echipei, prin design curricular și prin produse educaționale elaborate conform nevoilor fiecărui partener.

MISIUNE

Cine suntem și ce facem?

Suntem o echipă de profesioniști acreditați, cu expertiză în design de produse educaționale, care creează conținut pentru piața de training din mediul ONG din România.

VIZIUNE

Ce impact ne propunem?

Suntem un partener de încredere, promotor al învățării moderne, adaptate nevoilor generațiilor active. Contribuim consistent la transformarea educației din România prin crearea de conținut valoros și experiențe de învățare autentice.

VALORI

Cum suntem noi?

EXPANSIBLE BROADFUL MEANING

Valorile broadminded (inteligență și curiozitate) și sens (conștientizare și înțelepciune) au fost identificate în raport cu desfășurarea procesului de învățare și dezvoltare extinsă. Cele două valori se moderează reciproc. Extinderea cunoașterii se face în acord cu sensul dat de fiecare membru al echipei rolului în cadrul acesteia. Sensul este definit prin extensie la echipă. Drept urmare, scopurile egoiste sunt înlocuite cu scopuri comune, iar creșterea este echitabilă și unitară.

CONNECTED AUTHENTIC TRUST

Valorile autenticitate și încredere au fost identificate în raport cu interacțiunea cu beneficiarii și partenerii. Autenticitatea asigură exprimarea originalității și inovației, iar încrederea stă la baza consolidării relațiilor de tip adult-adult. Cele două valori se moderează reciproc. Autenticitatea se manifestă cu scopul construirii încrederii, sinceritatea și onestitatea fiind baza parteneriatelor dezvoltate de fundație. Încrederea autentică pornește de la premisa că încrederea se acordă, nu se câștigă, dar procesul este actualizat constant.

ACTIONABLE JOYFUL FREEDOM

Valorile libertate și veselie au fost identificate în raport cu acțiunile din cadrul echipei. Manifestările și inițiativele din interiorul echipei vor avea la bază respectarea autonomiei personale și se vor dinamiza prin amplificarea sentimentului de bucurie. Cele două valori combinate se moderează reciproc. Libertatea se manifestă atâta timp cât augmentează fericirea întregului grup, iar veselia și umorul se manifestă în acord cu respectarea libertății și integrității personale a celorlalți.

Parteneri

În rolul de creator pe piața de training din România, stabilim parteneriate strategice cu actori de calibru din domeniul educației formale și non-formale. Ne adresăm atât mediului ONG, cât și comunităților de profesori organizați în sindicate sau federații.